כשלא עובדים בצורה מסודרת ועם סיסטם עבודה קבוע ומסודר לאורך זמן, מאוד קשה להתמיד בתחזוק הפודקאסט.
כבר כמה שנים שאני מתחזקת שלושה פודקאסטים במקביל, ויצרתי לעצמי סיסטמים לעבודה יעילה שמשרתים אותי עד היום.
בפרק הזה נתתי את הטיפים שעזרו לי ליצור סיסטמים קבועים איתם אני עובדת באופן קבוע ולייעל את זמן העבודה שלי.
הטיפים שלי ליצירת סיסטם עבודה בתחזוק הפודקאסטים שלי:
תיעוד כל השלבים בתהליך העבודה שלי – יש המון שלבים והמון דברים שצריך לעשות בתהליך הניהול והתחזוק של הפודקאסט. פתחתי לי מחברת חדשה והתחלתי לתעד את כל התהליכים הללו. תהליך הקלטה, תהליך עריכה, תהליך הפצה ושיווק, תהליך הכנה לפרק, תהליך הכנה עם המרואיינים שלי ועוד ועוד…
חזרה על הצ’קליסטים שיצרתי ודיוקם – חזרה שוב ושוב על הצ’קליסטים והתהליכים ודיוקם לאורך הזמן, ככל שמצאתי דרכים להתמקצע ולייעל את דרכי העבודה שלי. כך עם הזמן יצרתי לי תהליכי עבודה מאוד פשוטים ומאוד מהירים יחסית שעוזרים לי לתחזק שלושה פודקאסטים במקביל
למידה מתמשכת – אני כל הזמן מחפשת דרכים לייעל ולשפר את העבודה שלי, לומדת על תוכנות ושירותים חדשים, חוקרת מידע, מתנסה, בודקת ומחליטה האם ומה לשנות
להבין מה תוקע את התהליך – האם יש דברים שתוקעים את התהליך ומונעים ממנו להיות בזרימה טובה ומהירה יותר.. אם זה משהו שכסף יכול לפתור וזה שווה לי אז אני אשלם כסף. יש שירותים שמאפשרים התנסות חינמית או שיש להם מסלול חינמי. לא תמיד זה כדאי, לפעמים בכמה דולרים בחודש ניתן לקבל פיצ’רים שווים שמקצרים מאוד את התהליך.
לסיכום:
כדי ליצור סיסטם עבודה טוב בכל מה שקשור לפודקאסט שלכם ולא רק, שווה מאוד לתעד את הדברים, לקחת עזרה וייעוץ איפה שאתם נתקעים ולהתמודד עם החשש לנסות שירותים חדשים שיכולים לשרת אתכם לטווח הרחוק, גם אם זה אומר שתצטרכו לעבור עקומת למידה כלשהי.