אנשים מחפשים כל הזמן דרכים יצירתיות, ובעיקר ללא עלות, על מנת לקדם את הפודקאסט שלהם.
אז לאחרונה החלטתי לעשות יותר לייבים על כל נושא שיווק הפודקאסט, בכל פעם מזווית שונה.
והפעם דיברתי על איך להגדיל את התנועה האורגנית לפודקאסט באמצעות המרואיינים שלכם.
יש המון פעולות שניתן לעשות כדי להגדיל את התנועה ואת החשיפה של הפודקאסט, במיוחד אם מדובר במרואיינים מוכרים.
בלייב דיברתי על הנושאים הבאים:
- פתיח ודברי פתיחה – מדקה 0:00
- הצגת הנושא ולמה החלטתי לדבר עליו – מדקה 1:13
- פעולות להגדלת התנועה האורגנית לפודקאסט – מדקה 2:17
- מדידת התנועה לפודקאסט 19:25
- כמה מילים לסיכום הנושא – מדקה 24:46
- מושג השבוע: נגן להטמעה (Embeddable Player) – מדקה 28:18
- הודעות ודברי סיום – מדקה 31:50
כדי לקבל עדכונים בכל פעם שאעלה ללייב הצטרפו לרשימת התפוצה שלי בקישור הזה (אל דאגה, אני לא מציקה יותר מדי) ועשו לייק לעמוד הפייסבוק של “אודיובריין – פודקאסטים לעסקים”.
הקלטת הלייב
האזנה כפודקאסט
סיכום בנקודות
פעולות להגדלת התנועה האורגנית לפודקאסט:
באתר הפודקאסט – כשאתם מפרסמים פרק חדש הוא מופץ לכלל האפליקציות, הכותרת והתיאור נמשכים באופן אוטומטי דרך הרסס. הוסיפו את שם המרואיין בכותרות ובתיאור הפרק בשירות האחסון, ואז באופן אוטומטי זה יופיע גם באפליקציות השונות. אח”כ אם מישהו יחפש את שם המרואיין שלכם הוא יוכל להגיע אליכם גם דרך אותן אפליקציות בהן הפודקאסט נמצא.
באתר שלכם – אני ממליצה ליצור פוסט / עמוד נפרד לכל פרק בפודקאסט, וכמובן גם פה לציין את שם המרואיין בכותרת. אם אתם מאחסנים בוורפרס אני ממליצה להתקין פלאגין של YOAST SEO ולהוסיף כותרת ותיאור (META DATA) שיופיעו במנועי החיפוש כשמחפשים. חוץ מזה, לציין את שם המרואיין במילות מפתח בתגיות. אם אתם בוויקס אני ממליצה לחפש איך אתם יכולים להציג META DATA ו-META TAGS.
תמונות באתר – להוסיף תיאור בתמונה ולכלול בתיאור התמונה את שם המרואיין (אפשר פשוט לרשום את כותרת הפרק). התמונות אח”כ יופיעו בגוגל תמונות, ואם יש מרואיין שהוא יותר מוכר, הוספת תיאור מעלה את הסיכוי שהתמונה שלכם תמוקם גבוה יותר בתוצאות החיפוש.
אתר המרואיין – אתם יכולים לבקש מהמרואיינים שלכם להטמיע את הנגן של הפרק באתר שלהם גם כן, או אפילו ליצור פוסט ייחודי לפרק שלכם, רצוי בשם מעט שונה אבל לא חובה. בארץ גוגל יותר סלחניים כשזה נוגע לתוכן כפול. אתם בסך הכל צריכים לשלוח להם את שורת הקוד של הפרק מתוך שירות האחסון והם יכולים להטמיע את זה באתר (בעצמם או שהמעצב של האתר יעשה זאת). יש כאלה שמגדילים לעשות ויוצרים קטגוריה שנקראת “מן התקשורת” או “פודקאסטים בהם התארחתי” ושם שמים קישורים לכל הראיונות בה התארחו.
ביוטיוב – גם פה לציין את שם המרואיין בכותרת ובתיאור. אם אתם מאחסנים בפודבין, ההפצה ליוטיוב מתבצעת בצורה אוטומטית. אם לא, פשוט ניתן להעלות וידאו ולהעתיק את הכותרת והתיאור. חוץ מזה, חשוב להוסיף את השם כמילת מפתח בתגיות של הוידאו.
ברשתות החברתיות – דיברתי על שיווק ברשתות החברתיות. בכל מקרה, לא לשכוח לתייג את המרואיינים בפוסטים, בסטורי. ליצור פוסט עם תיאור הפרק וקישור לאתר הפודקאסט (לפרק עצמו). בקשו גם מהמרואיינים עצמם לשתף את הפרק שלכם, בפרטי שלהם, בעמוד פייסבוק וגם בקבוצה אם יש להם קהילה גדולה. צרו כמה טיזרים שונים (תמונות / אודיוגרמים) ופרסמו אותם / תזמנו אותם עתידית. עברה שנה מהקלטת הפרק? שתפו בשנית עם תיוג המרואיין. אפילו עשו זאת כל שנה, במיוחד אם התוכן רלוונטי. הוא כל פעם ייחשף לקהל שונה.
מדידת התנועה לפודקאסט:
בשירות האחסון לא תוכלו ממש לראות את הנתונים הללו, כן תוכלו לראות ספייק לרוב כאשר אתם או המרואיינים שלכם פתאום משתפים את הפרק שלכם. כן תוכלו לראות אילו פרקים יותר פופולאריים ואילו פחות. אבל זה פחות או יותר.
מה שכן מומלץ לעשות זה להתקין גוגל אנליטיקס באתר שלכם ולהתחיל לצבור סטטיסטיקות אותן תוכלו בהמשך לנתח ולראות מאיפה מגיעה אליכם תנועה וחשיפה נוספת.
תחת תפריט ACQUISITION תוכלו להגיע ל- ALL TRAFFIC ואז ל-REFERRALS ולראות את מקורות התנועה העיקריים לאתר.
למשל, אם זה מרואיין שלכם ששם קישור לפרק שלכם, אתם תראו את שם הדומיין שלכם. אם זה מפייסבוק, משירות הדיוור שלכם… הכל נמצא שם.
כמה מילים לסיכום:
לסיכום, קידום אורגני והגדלת החשיפה בצורה אורגנית לוקח זמן ודורש התמדה, סבלנות ומציאת קישורים חדשים לאתר כל הזמן (BACKLINKS).
תשקיעו, תתמידו ובסופו של דבר אין לי ספק שתראו גם תוצאות.