בלייב דיברתי על הנושאים הבאים:
- פתיח, דברי פתיחה והצגת הנושא – מדקה 0:00
- למה בחרתי לדבר על הנושא – 2:07
- 8 דרכים לממן את הוצאות הפודקאסט שלכם – מדקה 4:45
- דברי סיכום – מדקה 26:41
- דברי סיום ופרידה – מדקה 31:06
כדי לקבל עדכונים בכל פעם שאעלה ללייב הצטרפו לרשימת התפוצה שלי בקישור הזה (אל דאגה, אני לא מציקה יותר מדי) ועשו לייק לעמוד הפייסבוק של “אודיובריין – פודקאסטים לעסקים”.
הקלטת הלייב
האזנה כפודקאסט
סיכום בנקודות
דרכים למימון הוצאות הפודקאסט:
1. חסויות / פרסומות:
אחת הדרכים הפופולאריות ביותר להכניס כסף מהפודקאסט היא על ידי חסויות / פרסומות. בדומה למה שעושים בתוכניות רדיו. מאוד פופולארי שהפרסומות והחסויות יאמרו בקול ובטון האישי של יוצר הפודקאסט.
רצוי מאוד לפרסם שירותים ומוצרים שרלוונטיים לקהל היעד שלכם ושאתם מאמינים בהם.
לרוב התשלום הולך לפי כמות הורדות, אבל זה תלוי מאוד בהסכם מול המפרסם.
אתם יכולים ליהנות מתשלום עבור פרסומות גם אם אין לכם כמות האזנות מטורפת, אם יש לכם פודקאסט נישתי וסופר ממוקד ובעל ערך למפרסם זה שווה לא מעט.
2. פטראון:
פטראון הוא למעשה מימון המון, כלומר: מימון על ידי קהל המאזינים שלכם. יש את אתר פטראון שמאפשר לכם להקים תוכנית כזו. בדיוק כמו בפרויקט מימון המון בהדסטארט וכו’ אתם יוצרים מספר מסלולים בטווחי מימון שונים ותשורות שונות לפי סכום התמיכה.
מדובר בתשלום חודשי קבוע, חיסרון במיוחד בקהל הישראלי שלא כל כך אוהב תשלומים קבועים. אבל אם יש לכם קהל מאזינים הדוק ואוהד, זו ללא ספק יכולה להיות אחלה אופציה עבורכם, וגם עבור קהל המאזינים שלכם לתמוך בהמשך קיום הפודקאסט.
3. קישורי שותפים (אפיליאט):
מדובר למעשה בתוכנית בה אם מישהו רוכש שירות דרך קישור שותפים שלכם אתם למעשה מקבלים עמלה על כך.
גם פה אני ממליצה לא סתם להמליץ על כל שירות, אלא שזה יהיה שירות שאתם התנסיתם בו, אוהבים אותו ומשתמשים בו. כדי לתת ערך מוסף, אתם יכולים אפילו להזמין את המאזינים שלפנות אליכם בשאלות נוספות לגבי השירות.
היתרון הוא שאתם לא חייבים באמת להתדיין מול אותן חברות שיש להן תוכניות שותפים, אלא זה מאוד נפוץ היום שאפשר להירשם דרך אתר החברה לתוכנית השותפים, ליצור קישור שותפים ייחודי ולהפנות אליו.
איך מפנים? מציינים את הקישור בהקלטת הפרקים, שותלים את הקישור באתר הפודקאסט ואז אנשים מקליקים, נכנסים ונשתל להם ה-cookie, כך שאם הם רוכשים דרככם אתם תקבלו עמלה.
החיסרון הוא שצריך למצוא תוכנית שווה שנותנת עמלה מכובדת, אולי אפילו תשלום חודשי חוזר על כל הפניה (אם נניח התשלום עבור השירות הינו חודשי)
4. תשלום עבור ראיונות:
אופציה שאני פחות אוהבת היא לקבל תשלום עבור ראיונות, ז”א שהמרואיינים ישלמו לכם עבור הגעה לפודקאסט והשתתפות בו.
לא אותנטי בעיניי, הראיון יכול להיות מוטה. אבל זו אופציה
5. ראיונות ממומנים:
כלומר, לעשות מראש פרקים מסויימים שהם ממומנים על ידי חברה מסויימת. או לעשות איתם שיתוף פעולה ולהזמין מישהו מטעמם לדבר על נושא מסויים, או ליצור פרק על נושא מסויים ולציין שמדובר בשיתוף פעולה עם חברת XYZ
6. תמיכה בדאנה:
במקום ליצור תוכנית פטראון בה סכום התמיכה הוא חודשי וקבוע מראש, פה מדובר בתמיכה פריסטייל.
כלומר: כל מאזין שמעוניין תומך בסכום העולה על רוחו. אפשר להשתמש בשירותי סליקה, העברה בביט וכו’.
7. קידום מוצרים ושירותים:
הדרך הכי טובה בעיניי להרוויח מפודקאסט היא על ידי יצירת וחיזוק המותג שלכם. מדובר בכלי שיווקי שיאפשר לכם להפגין את הידע שלכם לעולם, ליצור קהל מאזינים הדוק שעוקב אחריכם ואח”כ מעוניין גם לרכוש מוצרים ושירותים שלכם.
יש המון עסקים שכבר עושים זאת היום, והמספר רק הולך וגדל. אתם יכולים להאזין לפודקאסט שלי “מאחורי המיקרופון – מאחורי הקלעים של פודקאסטים ישראלים” ולשמוע מפודקאסטרים אחרים כמה הפודקאסט תרם ליצירת וחיזוק המותג שלהם, גם אם לא התכוונו לכך כשהקימו במקור את הפודקאסט.
אתם יכולים למכור ישירות מוצרים, ז”א לפרסם שירותים ומוצרים, כמו ספר, הרצאות, ייעוצים, קורסים, סדנאות ועוד… ואתם יכולים פשוט להגדיל באמצעות כך את החשיפה שלכם, ליצור קשרים חדשיםף לפתוח הזדמנויות עסקיות חדשות ועוד ועוד… השמיים הם באמת הגבול!
8. פודקאסט פרטי:
להרבה שירותי אחסון יש אפשרות ליצור פודקאסט פרטי.
פודקאסט פרטי הוא פודקאסט שפתוח רק לאנשים ספציפיים שאתם מאפשרים להם גישה.
מאוד נפוץ ליצור פודקאסט שהוא סגור רק ללקוחות משלמים, אתם יכולים ליצור קורסים שלמים ולאפשר אליהם גישה בתשלום.
בארץ פודקאסט פרטי עוד לא תפס תאוצה אבל אני צופה שזה יקרה בעתיד הלא רחוק.
לסיכום:
אל תחששו לרצות לממן את הוצאות הפודקאסט שלכם באיזו שהיא דרך. זה לא אומר כלום לגבי איכות התוכן, ואתם לא צריכים להתנצל על כך או לוותר.
אתם צריכים פשוט להתנסות ולמצוא את הדרך המתאימה לכם.
ואל תגידו לאף אחד שפודקאסט שיש בו פרסומות לא יצליח.
בארצות הברית זה מאוד נפוץ להכניס פרסומות ולהרוויח מהפודקאסט, אז בטח ובטח שגם בארץ.
אם כדי להמשיך ליצור תוכן שווה ובעעל ערך אתם צריכים איך שהוא לממן את ההוצאות של הפודקאסט, לכו על זה. המאזינים הנאמנים שלכם יהיו איתכם.